کروناویروس عامل ۱۷ درصد سرماخوردگیها است. و بر خلاف باور عامهی مردم اصلا ویروس جدیدی نیست. کروناویروس یک نوع ویروس مشترک بین انسان و حیوان است. یعنی ممکن است سرماخوردگیهایی که قبلا تجربه کردایم عاملش همین کروناویروس بوده باشد. اینجا قصد ندارم دربارهی ساختار ویروس صحبت بکنم چون خودتان همه چیزش را زیر و رو کردهاید ولی در این لینک میتوانید بیشتر با کروناویروس آشنا بشوید.
کروناویروس ۲۰۱۹ یوهان یا کووید۱۹ در تفاوت با همخانوادههای قبلیاش کمی دچار تغییر ساختار شده و میتوان گفت قویتر شده است. و متاسفانه به شدت مسری است. اما طبق آمار و ارقام فقط ۳.۱ درصد مبتلایان خودش را به کام مرگ میکشاند. برگردیم به آنفولانزای آبان ماه امسال که بیش از ۵۰، ۶۰ نفر ایرانی رو کشت. ولی مردم خیلی ریلکس و عادی برخورد میکردند و انگار نه انگار که اصلا ویروسی وجود دارد. کسی هم که موقع آنفولانزا پیشگیری میکرد قطعا برای فرار از مرگ پیشگیری نکرده است. بلکه پیشگیری میکرد که مثل من(من خودم آنفولانزا رو آذر ماه گرفتم) مجبور نباشد یک هفته خانه نشین شود. آنفولانزا فقط کسایی رو کشت که مشکلات حاد تنفسی، قلبی عروقی، و داخلی داشتند. یعنی کسایی که سیستم ایمنی بدنشون از قبل دچار مشکل بوده و آنفولانزا شده قوز بالای قوز و بدن بیمار توان مبارزه با هردو بیماری را نداشته که در نهایت باعث مرگش شده است.
کروناویروس ۲۰۱۹(کووید۱۹) هنوز ناشناس است و درمانی ندارد. ولی نگران نباشید اگر مبتلا بشوید قطعا نباید منتظر مرگ باشید. این ویروس حدود ۳.۱ درصد مبتلایانش را به کام مرگ میکشاند. مثل آنفولانزا که در بین انبوه مبتلایان کمتر از ۱۰۰ نفر را کشت، آمار دقیق رو نمیدانم. پس توی چین اگه میبینید شمار کشتهشدهها عدد بزرگی رو نشان میدهد دال بر این است که شمار مبتلایان به ویروس عدد فوقالعاده بزرگیاست. متاسفانه طبق آمار رسمی وزارت بهداشت تا دیروز (۵ اسفند) شمار مبتلایان توی ایران ۶۱ نفر اعلام شده و ۱۲ مرگ. تصور کنید اگر ۱۰۰ هزار نفر مبتلا به ویروس داشته باشیم آیا شمار قربانیها ۱۲ نفر باقی میماند. قطعا خیر. آمار جهانی ۲/۴۶۱ کشته از ۷۸/۷۶۶ مبتلا حدود ۳.۱ درصد است، در ایران از ۶۱ مبتلا ۱۲ مرگ داشتهایم که میشود ۱۹.۶ درصد. کاری به این آمار ندارم چون در قیاس با آمار جهانی مقیاس کوچکتری است. اگر خدایی نکرده شمار مبتلایان بیشتر شود درصد مرگ و میر کمتر از ۱۹.۶ میشود ولی قطعا تعداد مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ به مراتب بیشتر خواهد شد. خبرگزاری دویچه وله فارسی آمار ایران و جهان را مقایسه کرده و دولت را به دروغگویی متهم کرده است.
پس منطقی و آگاهانه با کروناویروس برخورد کنیم، اگر شما جوان هستید، سیستم ایمنی بدنتان سالم است، نگران نباشید اگر به ویروس آلوده شود طول درمانش را طی میکنید و به خانه برمیگردید، با این تفاوت که شدت بیماری به مراتب بیشتر از آنفولانزا است. اما نکتهی کلیدی اینجاست، همان ابتدا گفتم که این کووید۱۹ تغییر ساختار داده و به مراتب مسریتر از کرونا ویروس سارس و مرس است. یعنی شما اگر جوان هستید و سیستم ایمنی بدنتان سالم است نخواهید مرد، اما ممکن است شما ناقل ویروس باشید به افراد بیشتری و این عمل باعث قربانی شدن آنها بشود.
پس به جای ترسیدن از کروناویروس سطح آگاهیمان را بالا ببریم و با پیشگیری مناسب، خوردن مرتب سبزیجات و مرکبات، داروهای تقویتی، افزایش سطح ویتامین C بدنمان و همچنین اجتناب از تماس با دیگران و لمس نکردن دهان، بینی، گوش و چشم، شستن مرتب دستها با آب و صابون و در نهایت استفاده درست از ماسک، کووید۱۹ رو میتوان شکست داد. و اصلا لازم نیست خودمان را از کار و زندگی بیاندازیم.
پ.ن ممکن است این اعداد و ارقام را غیرواقعی بدانیم و شاید دولتها آمار واقعی را کتمان کنند یا دروغ بگویند و … مهم نیست. این اعداد و ارقام را برای این آوردم که متوجه بشویم مبتلا شدن به کرونا قطعا به معنی مردن نیست.
منابع:
وبسایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
خبرگزاری تنسیم
برنامهی طبیب شبکه سه، صحبتهای دکتر بابایی
دویچه وله فارسی
دیدگاهتان را بنویسید